Author Topic: [SRB/CRO] Želite da napravite mini-igru? Pročitajte ovo! [FAQ]  (Read 3551 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Runey

 • SA-MP Server Admin
 • *
 • Posts: 2080
 • Sweetheart, where have you been?
  • Awards
P: Å ta je mini-igra?

O: To je organizovana igra koja služi da zainteresuje igrače na razne moguće načine. NE MORAŠ DA BUDEŠ ADMINISTRATOR DA BI ORGANIZOVAO MINI-IGRU! Svako može da napravi nešto slično ovome. U suštini, ovakvu vrstu događaja može predstavljati bilo šta - trka u kojoj su samo motocikli(motori) dozvoljeni, borilačko takmičenje, žmurke - bilo šta čega se setite, sve dok je moguće ostvariti je. U nekim igrama, kao što su trke ili bitke, često postoji nagrada za pobednika. Međutim, postoje i igre gde nema pobednika - kao mini-igra ,,Masovno Ubijanje'' , vožnja autobusom, pucanje u filmu....Gde je jednostavno cilj zabaviti se!

Ako Vam treba ideja tj. zamisao ili želite da znate kakve vrste mini-igara su poznate ovde, trebalo bi da pogledate neke starije objave, razgovore i teme vezane za njih u ovom delu foruma.

P: Bilo Å¡ta? STVARNO BILO Å TA!?

O: Da, ukoliko nije protiv pravila, može se ostvariti, ima igrača koji ce želeti da uđu i ako ovo ne povređuje nijednog igrača koji ne želi da učestvuje, onda da - bilo šta.

P: U redu, imam jednu sjajnu ideju! Svi bi uživali, bila bi apsolutno neverovatna! Kako mogu da je ostvarim?

O: Postoje 2 načina.
I: Možete napraviti sve sami i posle napisati najvažnije stvari o Vašoj mini-igri ovde. Tada Vi postajete osnivač/organizator igre, Vi ste odgovorni za nju, s tim što još uvek Vam administratori mogu pomagati. To je dobro za velike mini-igre, koje zahtevaju prijave i mnogo posla, pošto admini ne mogu uvek da prave velike igre sami. Takođe, organizovanje traži i neko iskustvo, kao što je poznavanje načina na koji se oni prave/smišljaju i poznavanje činjenice da taj određeni igrač priča ili ne priča razumljiv/tečan engleski, da je strpljiv i smirenije prirode. Vrlo je važno imati u vidu da nećete uvek nailaziti na razumevanje igrača što često prouzrokuje posledice većih ili manjih razmera. Drugim rečima, neće raditi baš ono što Vi budete želeli. Oni će pokušati da prekrše pravila. Dok Vi budete objašnjavali šta i kako treba da se radi, oni neće stajati u mestu i pažljivo čitati Vaše već dugo pripremane tekstove - naprotiv, napraviće lom tako što će početi da se ubijaju međusobno čime god stignu i onime što im je na dohvat ruke... Da napomenemo heli-ubice i druge budale, koji obožavaju da se pojave baš kada Vi kažete U REDU, KRENITE!... Zato su /freeze i /muteall komande stvorene. :)

II: Drugi način je da pozovete administratora da napravi omanju mini-igru za Vas. Većina admina voli da pravi mini-igre kada god nije samostalni rad u pitanju. Što više uradite Vi, utoliko će biti lakše ostvariti igru. Postoji par stvari na koje treba da pazite:

PRAVILA: Ozbiljna pravila, to bi bilo lako za objasniti.
MESTO: Najbolji način bi bio da nabavite koordinate tog mesta/položaja na kom bi se mini-igra odigrala. Kako? Nađite kola, odvezite se do tog mesta i ukucajte /dl. Brojevi iza c-pozicije su koordinate mesta gde se Vaše vozilo nalazi. Cifre iza decimale su beskorisni, npr. ako vidite c-poziciju: ''1245.4324, 432.4342, -12.32131'', sve što treba da napišete/zapamtite jeste "1245, 432, -12". Sa ovim brojevima, administrator će znati gde da Vas teleportuje!
Vozila: Ako Vaša igra zahteva neka posebna vozila, npr. motori(bicikli), a Vi ne želite da čekate da igrači nađu to sami, želećete da nađete mesta stvaranja ovih vozila. Zapamtite: Administratori ne mogu stvarati vozila za druge ljude! Opet napišete /dl komandu, ali će Vam sada trebati s-pozicija. To su, dakle, koordinate mesta gde se vozilo stvara. Ako napišete par takvih koordinata, admin će se lako teleportovati do njih, sakupiti ih i preneti tamo gde će se igra održati.

P: Ojha, odlično. Kako mi onda admini mogu pomoći? Šta oni mogu da urade?

O: Admini mogu činiti sledeće: davati oružja, stavljati određenu boju na Vaše ime, nameštati mesta stvaranja za timove ili igrače, teleportovati igrače, zalediti igrače (freeze), nameštati život (helt) vozila (osim za tenk, njihov maks. je 1000), popravljati vozila (uključujući izbušene gume), nameštati helt igrača, stavljati pancir (armor), davati novac (kao nagrade ili stvari iz Special Shop-a ako im trebaju za mini-igru), nadgledaju igrače, stvarati igrače ispod vode i reklamirati mini-igre zvanično. Administratori NE MOGU činiti sledeće: stvarati vozila za druge ljude, popravljati tenk , teleportovati prikolice(vagone, sve što se može zakačiti za vozilo kao što je kamion npr.).

Ovo je otprilike sve što treba da znate u slučaju da želite da organizujete nešto! Savetujem svakoga ko ima neku zamisao i želi da održi mini-igru, da se isključivo pridržava ovih pravila i svega napisanog iznad. U protivnom, postoje dobre šanse da se Vaša mini-igra ne ostvari i da svoje vreme koje ste potrošili na realizaciju bude protraćeno. Dakle, upozoreni ste. ;)

Ako Vam nije jasno, želite nešto da dodate ili se ne slažete na neki način sa nečim što smo napisali/objavili - pišite nam slobodno! :)All rights go to: [JOKER]Miczi
Sva autorska prava se polažu korisniku i bivšem administratoru: [JOKER]Miczi

Hvala na pažnji!
« Last Edit: August 28, 2016, 02:21:58 pm by PatriotNumberOne »
Quote
“The contemporary system of grades without selection is appropriate only for mediocrity. The intellect is neglected in favor of patience. The qualities of slaves are praised and rewarded. The school has become a big exercising ground for obedience.”

Offline Devilboy665

 • SA-MP Donator
 • *
 • Posts: 1518
 • Don't hate the player, hate the game, baby!
  • Awards
Re: [SRB/MNE/CRO/B&H]Zelite da napravite event? Procitajte ovo! [FAQ]
« Reply #1 on: March 21, 2015, 09:49:17 am »
E bok. Samo da pitam, zašto nemaš ČŽŠĆĐ?

Yet he has decided to reply normally.


Offline Runey

 • SA-MP Server Admin
 • *
 • Posts: 2080
 • Sweetheart, where have you been?
  • Awards
Re: [SRB/CRO]Želite da napravite mini-igru? Pročitajte ovo! [FAQ]
« Reply #2 on: March 24, 2015, 09:55:10 pm »
Pozdrav!
Tastatura mi je namestena na EN(englesku verziju),a ne na SR(latinica ili cirilica),pa je uglavnom to razlog.


 - Uredba: 28. avgust 2016.

Celokupna objava je uređena sa slovima ČĆŠŽĐ, izvršena poveća ispravka teksta (sklop rečenica i slično) i dodata detaljna objašnjenja vezana za ostvarenje ovakvog događaja.
« Last Edit: August 28, 2016, 02:17:44 pm by PatriotNumberOne »
Quote
“The contemporary system of grades without selection is appropriate only for mediocrity. The intellect is neglected in favor of patience. The qualities of slaves are praised and rewarded. The school has become a big exercising ground for obedience.”